Hjem   Vores vurdering   Betingelser   Kontakt os
Karosseri guide  
Sedan Beskrivelse

Sedan betegner en biltype med konventionelt, lukket karosseri med to eller fire sidedøre og A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har desuden bagagerum med låg som er adskilt fra kupéen, ikke tophængslede døre m/vindue. Denne biltype er registreret til fire, fem eller seks personer. Enkelte sedaner kan have bagsæder der kan lægges ned så lange objekter, som ellers ikke kan være i bagagerummet, kan føres ind i kupéen fra åbningen bagtil.

Betegnelsen kommer fra fransk, og sedan var oprindelig betegnelsen på en lukket bærestol for flere personer, som man har antaget har sin oprindelse fra byen Sedan. På fransk hedder denne biltype dog "berline".

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Sedan

Coupé  

En coupé En coupé eller coupe (af det franske udsagnsord couper, at skære) betegner en biltype med konventionelt lukket karosseriform, hvor den præcise definition varierer fra producent til producent, og over tid. Coupéer er som oftest sportsvogne eller sporty varianter af sedaner, hvor dørene almindeligvis er reduceret fra fire til to, og bagsædet kan være placeret længere fremme end i en almindelig sedan, tilbydende enten to sæder eller 2+2 siddepladser – plads til føreren og én passager foran og lejlighedsvis to passagerer eller børn på bagsædet.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Coupe

Stationcar  

En stasjonsvogn er en biltype som takket være sin karosseriudforming har større lastrumsvolume end en sedan, hatchback eller coupé. Dette får den ved at taget har fuld højde fra kupeen og baguver i bilens længde. På den måde får bilen et stort lastrum bag, i stedet for et lukket bagagerum. De fleste stattionscars har desuden bagsæder som kan ligges ned, så volumen på bagagerummet kan øges yderligere. Dette gør det enkelt at fragte store og lange objekter.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Stationcar

Med vores vurdering, og dertil hørende dokumenter, vil du stå meget stærkere og med mere viden om køb og salg af brugtbil overfor en køber eller sælger af brugtbiler.
Start din vurdering her!

Med en vurdering af din brugtbil i hånden, er du alltid i en god position til at handle brugtbil !

 ÅRGANG
 ANTAL KM.
 KAROSSERTYPE
 Gearkasse
 DIT MOBIL NR
 DIN E-MAIL
 JEG ER OVER 18 år og accepterer sidens betingelser!
 VURDER BILEN NU
 
Hatchback

Hatchback  er en betegnelse, der i almindelighed anvendes om biler, hvor bagpartiet har en stor skrå bagklap fra tagkanten og ned. Denne karrosseritype er meget populær i den mindre modelklasse på grund af sin store anvendelighed. På mange af disse modeller kan man udvide bagagerummet ved hjælp af et fremfældeligt bagsæderyglæn. Hatchback kan også kaldes for "5 dørs" eller "3 dørs", da bagklappen betragtes som en dør, hvorigennem man kan komme ind i bilen.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Hatchback

SUV  

SUV En sport utility vehicle (forkortet SUV) er et navn, der anvendes for biler, der minder meget om stationcars, men er byggede på større chassiser.[1] Bilen er ofte udstyret med firehjulstræk til anvendelse enten på en almindelig asfaltvej eller ude i terrænet. Den kombinerer trækkraften fra en pickup med passagerkapaciteten fra en MPV. Dermed er en SUV ikke nødvendigvis en firehjulstrækker med terrængående egenskaber og en firehjulstrækker med terrængående egenskaber er ikke nødvendigvis en SUV.

Denne køretøjstype vandt stor international udbredelse i slutningen af 1990'erne og frem til midten af 2000'erne, hvor efterspørgslen faldt som følge af dels stigende oliepriser og dels den senere finanskrise

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/SUV

MPV  

MPV, Multi Purpose Vehicle, er en personbil, der er en blanding mellem en minibus og en forvokset stationcar. Denne type bil har mange praktiske fordele, stor plads, mange sæder og let ind- og udstigning, der især tiltaler børnefamilier.

En MPV er et praktisk køretøj med utallige muligheder for at indrette sædearrangementet efter det specifikke behov. Man kan vælge mellem at have mange sæder i brug og lidt bagageplads eller få sæder og megen bagageplads.

Det er vigtigt, at adgangen til bagagerummet er nem, at åbningen er stor, og læssekanten lav. Bagagerummet i de fleste MPV’er rummer mellem 350 og 500 liter, det vil sige, at rummeligheden omtrent fordobles, når sæderne tages ud eller blot lægges ned. Mange MPV’er udstyret med finurlige sædearrangementer.

MPV’erne er typisk fem, seks eller syvsædet. To af de MPV’er, der findes på det danske marked, Fiat Multipla og Honda FR-V har tre forsæder.

En fordel ved en MPV, udover pladsen og indretningsmulighederne, er ind- og udstigningsforholdene. Da bilen er højere end en almindelig stationcar, kommer folk let ind og ud, og for børnefamilierne er det let at få poderne placeret i barnestole og seler.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/MPV

Set ud fra et rent økonomisk synspunkt, vil det alltid kunne betale sig at handle brugtbil privat. Der vil i prisklassen 50 – 100.000 kr. ofte være min.10.000 kr. at spare på en brugt personbil!
Start din vurdering her!

Med en vurdering af din brugtbil i hånden, er du alltid i en god position til at handle brugtbil !

 ÅRGANG
 ANTAL KM.
 KAROSSERTYPE
 Gearkasse
 DIT MOBIL NR
 DIN E-MAIL
 JEG ER OVER 18 år og accepterer sidens betingelser!
 VURDER BILEN NU
 
Cabriolet  

Cabriolet er en type bil, hvor taget eller som det også hedder kalechen kan folde væk på kort tid. Ordet cabriolet kommer fra fransk, afledt af cabriol 'bukkespring', af latin caper 'ged', pga. de første modellers ujævne gang[1]. Mange forskellige bilmodeller fremstilles og markedsføres i cabrioleter, f.eks. Ford StreetKa og Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé, de findes i alle mulige størrelser og prisklasser. Mange bilproducenter bruger populære modeller med fast tag til brygge en cabriolet-version af modellen, som Fiat har valgt at gøre med 500cc, den er et opbygget af den meget populære minibil Fiat 500. De cabrioleter, som bare er en version af en bilmodel med fast tag, er ofte tungere og "slasket" i det end den oprindelig model med fast tag. Det skyldes, at hele bilens afstivning går normalt både i gennem taget og undervognen. Hos cabrioleter er den sammenklaplige kaleche i vejen, så skal ingeniøren tænke anderledes. De skal nemlig ligge hele afstivningen ned i undervognen på bilen. Det kan godt mærkes, når man er ude at køre i den. Cabrioleter er ikke kendt for at have en god komfort.

I de fleste cabrioleter er taget fastgjort til selve chassiset og de er også monteret med et kompliceret hængselsystem, hvor der er en mekanisme, som gør det let at folde kalechen sammen. Når kalechen bliver foldet sammen, er der to steder, hvor den kan komme hen, det ene sted er i en fordybning bag bagsæderne, medens det andet sted er inden i bagagerummet. Kalechen kan fungere enten manuelt eller automatisk via hydrauliske eller elektriske styring, i dag ser man stor set kun cabrioleter med en automatisk løsning.

Traditionelt er kalechen på en cabriolet med foldetag lavet af tykt lærred, vinyl eller andet tekstilmateriale. I nogle ældre biler og visse luksuscabrioleter kan kalechen endda være lavet af læder. På nyere cabrioleter bruges i stigende grad stål, aluminium eller andre plastmaterialer. Endda kan nogen også være lavet af kulfiber, i stedet for de traditionelle bløde materialer. Disse cabrioleter kaldes for hard-top og de cabrioleter, med en kaleche, der er lavet af et blødt materiale, hedder soft-top.

Enkelte cabrioleter, der blev leveret med blødt tag, bl.a. Jeep Wrangler og Mercedes-Benz SL500, har haft en mulighed for at blive udstyret med et hårdt tag, udført i metal og glasfiber, der kunne monteres oven på, eller i stedet for stoftaget. Dette er især tænkt til vinterbrug, hvor cabrioleter med stoftag typisk er sværere at varme op end deres kusiner med fast tag.

De fleste bilmærker producerer eller har produceret mindst én cabriolet gennem tiden. Oftest findes der også versioner af samme bilmodel med fast tag.


Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Cabriolet

Pickup  

Pickup En pickup er en varebil, hvor kabinen typisk afsluttes efter forsæderne, hvorefter der er monteret et åbent lad på chassiset.

Bilen er ofte firehjulstrukket og robust opbygget.

Verdens pt. (år 2004) mest solgte bilmodel er en pickup, den amerikanske Ford F250. Bedre kendt på danske breddegrader er nok Toyota Hilux, som i mange år har været en fast bestanddel af det danske landbrug.

Navnet Pickup er sammensat af de engelske ord pick og up (samle op) og henviser til at man "samler varerne op" på ladet.


Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Pickup

Limousin  

 

 

TILBAGE

Limousin er en stor luksuriøs bil, ofte længere end standardmodellerne. Mange "vigtige" personer (f.eks. royale, politikere og præsidenter) eller kendte (f.eks. sangere og skuespillere) vælger ofte en limousine som transport. Måske fordi det indgyder respekt eller udstråler magt.

Navnet "limousine" kommer af at de tidlige modeller i profil mindede om den traditionelle hætte fra provinsen Limousin i Frankrig. For nu at forstå ordet Limousine i sammenhæng med biler, er ordet limousine en bil der køres af en ansat chauffør, det kan for den sags skyld være en Fiat 500, om end det typisk er en luksus bil, så som Mercedes eller Audi i Europa, hvor Frankrig dog benytter franske biler, England Engelske biler osv. Når man høre ordet Limousine, så tænker man ofte på de forlængede modeller, dette er jo sådan set også korrekt, men kaldes for Party Limousiner og/eller Bryllups Limousiner. I Danmark kræves der tilladelse til at drive limousine som virksomhed.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Limousine